Bandenmaat omrekenen

Het gebruik van verschillende banden onder uw auto kan leiden tot verschillen in snelheid, tenzij u dezelfde maat gebruikt. Gebruikt u echter een andere maat? Bereken dan hier het snelheidsverschil.

Vul bij 1 de originele bandmaat in die onder uw auto hoort (fabrieksmaat), en bij 2 kies het aantal inches dat u wenst en de bijbehorende bandmaat die nodig zal zijn, zodat er bijna geen snelheidsverschil optreedt.

Gegevens

1: Van bandenmaat (Breedte / Hoogte / Radius)

2: Naar bandenmaat

Uitslag

De uitslag verschijnt hier.

Verschil snelheid

Met behulp van deze calculator kunt u de bandhoogte en de afrolomtrek berekenen. Wilt u een ander formaat inch onder uw auto monteren zonder invloed op uw snelheidsmeter, dan is het handig deze calculator te gebruiken.

Dit voorkomt afwijkingen in de snelheidsmeting en onverwachte boetes!

Vaak geeft de snelheidsmeter van de fabriek al een hogere snelheid aan dan in werkelijkheid het geval is. Dit is meestal merkbaar doordat de snelheid weergegeven op een GPS lager is dan op de teller; de GPS-snelheid is vaak nauwkeuriger.

Als u kiest voor een grotere inchmaat voor de velg, zal de banddikte dunner moeten zijn om geen snelheidsverschil te veroorzaken. De breedte van de band heeft minder invloed op de snelheid, maar wel op de grip.

content 3

BMI meter

Overgewicht of zelfs ondergewicht is ongezond, kijk hier of jij een gezonde gewicht hebt.

Body mass index

Ovulatie, eisprong

Je wilt graag zwanger worden dus je wilt ook graag weten wat jouw vruchtbaarste periode is.

Vruchtbaarheid berekenen

Jongen of meisje?

Benieuwd wat het geslacht van uw baby zal kunnen zijn? bereken het hier.

Geslacht berekenen